July 4, 2013

im back

                                                    assalamulaikum dan salam sejahtera

dind ding dong..im back after several weeks,a couple months maybe..ergh,ckap melayu jee
dah lame tk prctice nk speaking ni mcm dh trbelit2 plak lidah..so,1st of all nk check blog upidate ..so nothing to think about..
byk bnda yg tlh blaku:



  • prubahan dlm khidupan aku dri lower rajin to critical malas..sgt2 m'bmbangkan
  • my sister,k.fiey got engaged with her beloved fiance bro yah ler..
  • my dad gonna get married tomorrow..hihihi 
  • Ramadhan will arrive soon ,this coming wednesday :)
  • someone broke my heart..let bygone be bygone..uuu
  • admiring someone ,my classmate..honestly 


May 26, 2013

after several month

                                                            assalamulaikum dan salam sejahtera

selamat petang semua..
slepas bbrapa blan lmanya aku tk update blog ni rase rindu plak hri ni bukak..
bkan ape,thun ni aku spm lgpun sblum aku tkde laptop..wifi pun tkde..
NOW,dah ade laptop present by along sbb aku dpt score 6a's dlm first pkbs ..so Alhamdulillah :)

sekarang ...
aku tgh brusaha nk struggle utk spm blan 11 nnti..perasaan skarang ni still malas dan kurang rasa dbarannya..
TAPI..perasaan tkut tu mmg ade...especially time ade someone yg remind aku tntang exam n my future life soon..mmg exactly mnkutkan..so now,aku kna start bt preparation utk score the best in exam..


SEDIH..hmm,my BB currently repair sbb dah byk kali rosak a.k.a mampos ..
pdhal bru je beli tp mmg suka je rosak..btul2 mmbebankan.maybe cara aku guna tu yg tk normal mcm org lain guna..so,aku dah repair gna warranty and i have to wait for 2 month+++
skrang tkde msalah sgt pun tkde fon..okay je cuma tdak lg b'kesempatan nk amik gmba la..
hopefully,smpat braya dgn my BB..

That s all for now..soon,In shaa allah,aku update next news :D

December 10, 2012

back to hometown

assalamulaikum dan salam sejahtera

nampaknya hari ni hari last aku kat KL..
malam ni aku akn bertolak ke KB seorang diri..
kalau nak ikutkan hati aku yg tulus mulus ni,aku mmg nk stay kl lg tp dsbbkan skolah da nak buka,
poket pun da kering dan rimas dgn segala hal yg mlanda di sini mmg btul2 bt aku tknak dtg sini lg kot..
tp kalau pkir2,aku rindu jgk dkat KB..rindu dkat ma,ayah,k.tiq czen.kwn2 n smualah yg ade kt kb..
mmg excited sgtkan nak balik rumah sndri dan skaligus khidupan aku sbgai seorang pelajar akn bermula..
sekolah da nak buka so aku kna siapkan homework yg trbengkalai cpat2 lah..
biloa duk kl,duk pkir enjoy je tp kdg2 ade gak rimas dgn sikap tarik tali ttttt..
bla duk kb plak,mesti rimas dgn kerenah org tu dan org ni..mana nak bergilir rumah ..adooooiii
kat mana2 pun msti aku ni ibarat main tarik tali ...

biar je lah ..biarkan masa mnntukan sgalanya..

December 7, 2012

crying

assalamulaikum dan salam sejahtera
now im crying..i miss my hometown,i miss my mom,i miss my stinky pillow,i miss my friends,i miss all in Kb..
suddenly,i was thinking that i've been so cruel to along because i did not treat her nicely..
when i stayed at k.fiey's house for the third time,she like dont want me to stay here because she just thinking that i am a burden to her and i definitely will make her in trouble ..
i wish i can go home as soon as possible..
i dont want to feel this nightmare anymore.i just want to continue my normal life ..
i dont want to make pple feel bad about me and dont want pple to think that im a burden..
hopefully,my mom n my sister,k.tiq will smile when im home,KB..
hopefully everything will get btter than  before..

im sorry for letting along and k.fiey have to take care of me..im just hoping that u both are think that im ur sister.. 

nk cte jgk

  assalamulaikum dan salam sejahtera

malam ni ade lah nk cye ckit pasal tp tibe2 plak tringat kat statement dlm Al-Hidayah hari tu..
"Janganlah kita sesekali membuka aib sendiri atau membuka aib seseorang "

tp aku disni bkan nye brniat utk mmbuka aib ssorg ,aku just nk luahkan ape yg aku rasa kat dlm blog ni..
aku thu pasti ade org yg akan mmbacanye,kalau tidak sepuluh org yg bce,seorang je kan..
nak buat mcm mna kan,sudah mnjd kbiasaan aku bercerita dan brkongsi dlm blog ni..

aku bru smpai rumah k.fiey dan aku dh bgtahu k.fiey yg aku lapar tp xdiendahkan..
hurm ,nk mrah je rasa..Bodoh !

December 3, 2012

shameless

assalamulaikum dan salam sejahtera

bagi aku,perkara ini amat memalukan dan amat mengecewakan..
malu nak share tpi dgn share sjelah aku dpt tnangkan fikiran aku yg tgh bengang..
aku dan along bergaduh atau bertikam lidah melalu bbm.,.
die amik hati dgn aku sbb aku tk tido rumah dia...kalau nk dpkir pkirkan balik mmg ade salah aku.
salah aku bila aku tdur rmah k.fiey brmnggu mnggu dan tidur rumah dia hnya bbrapa hari..
bnda ni brlaku scra tdak sedar..bla kita dah rasa selesa tnggal dgn org tu,kita akn cpat lupa dgn org lain..
kan?
aku dan along dah gaduh dari mnggu lpas..mcm2 die update pasal aku..
die remove fb ,remo bbm aku...msg mcm2 ..
kurang ajar,jijik mcm2 lah..kdg2 geram jgk kan..
bila prngai die smakin mnjdi2,niat aku untuk tidur rmah die mmg dh tkde..
aku mmg slesa duduk dgn k.fiey sbb k.fiey lbh mmhami aku dan k.fiey lbh brjiwa muda..
along ni tkde lah tua tp die sdikit matured brbanding dgn k.fiey..
alaa paham2 jelah budak2 mcm aku ni mmg lah nk kan remaja yg sekepala dgn dia kann..
so,secara xsedar prkara ni mnmbulkan prbalahan antara aku dan along..
td ,aku bbm along dan aku ckap dkat dia yang aku tkleh nk than dgn situasi ni..
duduk sna tk kena,duduk sini tk kena..sume bnda serba tk kena..
mmg serabut gila..then pnjang lbar lah kitorang bbm..

so aku dh decide,aku nak balik kb next monday..
aku dah xthan main tarik tali mcm ni....

yang merungsingkan 
bnda yg tgh brmain di otak aku skarang ialah,mcm mna aku nak amik beg baju aku yg ade kat rmah alom?
aku taktaw lah samada aku akan balik rumah alom lg atau pun tidak..
aku tktaw lah yg along anggap aku mush atau apa..
hurmm..mmg bnda ni stressful...

Graduation day

assalamulaikum dan salam sejahtera






congratulations poh !

click here for more stories of mines ;)

Followers

Follow by Email